Uitvoer Kentekenplaten

Als je een auto rijdend over de Nederlandse weg wilt exporteren naar het buitenland, moet je hem voorzien van uitvoer kentekenplaten. De oorspronkelijke Nederlandse kentekenplaten gelden niet meer, nadat het voertuig is afgemeld. Je hebt dus tijdelijke kentekenplaten nodig. Je kunt deze zelf maken van wit karton waarop je het kenteken aanbrengt in zwarte letters.

Je kunt ook een erkende kentekenplaatfabrikant inschakelen, de lijst vindt je op de website van het RDW.

Verder zijn er nog een aantal documenten die je nodig hebt voor de uitvoer naar het buitenland. Een uitvoerverklaring is er één van. Verder heb je nog een kentekenbewijs deel twee nodig. De RDW overhandigt je dit als je de auto aanmeldt voor export. Een verklaring typegoedkeuringsgegevens is een derde document dat je in je bezit moet hebben als je je auto uitvoert.

Als alle papieren in orde zijn en je auto aangemeld is voor export, kun je beginnen met de invoer van de auto naar het land van bestemming.

Het is een heel geregel, maar dan kun je ook met je auto emigreren naar het buitenland.

Mocht je nu naar een land als de Verenigde Staten of Australië willen emigreren, is het de vraag of het niet een beter idee is in het andere land een nieuwe auto kopen.

Je Nederlandse auto kun je dan verkopen op het internet. Er zijn bedrijven die je auto kopen tegen marktwaarde, en de hele verkoop in één dag afwikkelen. Als je wilt emigreren is dat wel gemakkelijk, dan hoef je je er verder niet druk over te maken. In zo’n geval een stuk eenvoudiger.