Groene Kaart

Nee de groene kaart is niet een nieuwe kaart die gebruikt word in het voetbal. Elke autobezitter in Nederland moet een groene kaart hebben. Hierop staat alle informatie die je nodig hebt van de verzekeraar mocht je in een ongeluk komen. Op een groene kaart staat in welke landen je bent verzekerd, in welke periode de verzekering geldig is, contactgegevens van de verzekeraar, welk kenteken verzekerd is, het groene kaartnummer niet te vergeten en de contactgegevens van de hulpdiensten.

Kortom heb je dus je groene kaart nodig in alle landen waar je verzekering geldig is, samen met het Europees schadeformulier wat gestandaardiseerd is voor de Europese unie en waarmee je dus mocht je schade krijgen in het buitenland je dit gewoon netjes kan afhandelen. Zoals het hoort want je moet met een ijzeren koets die je bestuurt natuurlijk wel gewoon goed verzekerd zijn. Het is ook strafbaar als je niet verzekerd bent terwijl je rijd in een auto of op een ander gemotoriseerd voertuig.

De groene kaart hoort bij jouw polis en bij het kenteken van de auto waar de polis voor is afgesloten. Elk jaar krijg je ook een nieuwe groene kaart zodat de gegevens actueel blijven, de periode dat deze geldig is staat namelijk ook aangegeven op de groene kaart.

Mocht je nou toch onverhoopt je groene kaart kwijtraken, dan kun je bij je verzekeraar een vervangend exemplaar opvragen. De originele groene kaart die je krijgt is ook echt groen. Een vervangende hoeft niet de kleur te hebben maar dit kan wel.